• banner_05.jpg
 • Bruggetje.jpg
 • DSC_0385.JPG
 • Groningen.jpeg
 • museum.jpg
 • Publiekgroningen.jpg
 • STAR.jpg
 • StatiomGroningen.png
 • zeehond.jpg

Groningen

Van zaterdag 4 tot en met maandag 13 maart 2017 maakt 50PLUS een uitgebreide campagnetoer door de provincie. Onder het motto “We gaan voor de menselijke maat!” rijdt 50PLUS op volle kracht de verkiezingen voor de Tweede Kamer in met een gevarieerd activiteitenprogramma.

Henk-Krol in Statenpassage lachend 04 Foto Geert van Tol artikel

Met een paars uitgedoste, antieke bus en meerdere prominenten aan boord, bezoekt 50PLUS diverse stadscentra, zal lijsttrekker Henk Krol op verrassende wijze opduiken en zullen er maatschappelijke discussies worden gevoerd over thema’s die 50PLUS na aan het hart liggen: de ouderenzorg, de werkgelegenheid en de pensioenen. Speerpunt is het verlagen van de AOW-leeftijd naar 65 met de spijkerharde garantie dat deze weer welvaartsvast wordt.

Verwacht wordt dat het lunchdebat met gedupeerden uit het aardbevingsgebied (op 6 maart in Woldendorp) één van de hoogtepunten gaat vormen.

Programma:

Zaterdag 4 maart: 

1e Rondje Groningen: Siddeburen, Appingedam, Delfzijl, Uithuizen, Warffum, Winsum, Middelstum, Bedum, Groningen en tenslotte Haren.

Maandag 6 maart: 

 1. 2e Rondje Groningen; Noordlaren, Glimmen, Onnen en maakt een lange tussenstop in Haren.
 2. Aansluitend gaat Henk Krol (in gezelschap van enkele aspirant Kamerleden) omstreeks 11:00 uur op het gemeentehuis in Haren in gesprek met wethouder Mariska Sloot en collegae wethouders in het kader van de onafhankelijkheid die Haren voorstaat. 50PLUS steunt Haren in de wens geen fusie aan te gaan met Groningen. 
 3. Het programma wordt voortgezet in Woldendorp. Onder aanvoering van Henk Krol vindt om 12:00 uur in café ‘Old’Inn’ een openbaar lunchdebat plaats met gedupeerden uit het aardbevingsgebied.  

Dinsdag 7 maart: 

Corrie van Brenk (4e op de kandidatenlijst van 50PLUS, vakbondsbestuurder en voormalig voorzitter van de Abvakabo FNV), brengt een werkbezoek aan de coöperatie Klooster & buren in Kloosterburen en vervolgens aan bedrijven in Oost-Groningen. Het ochtendprogramma staat in het teken van de overbodige regelgeving voor zorginstellingen dat ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg, de middag gaat over de arbeidsmarkt in Oost-Groningen.

 

Zaterdag 11 maart:

3e Rondje Groningen: Hoogezand, Winschoten, Stadskanaal en tenslotte Veendam.

Maandag 13 maart:

Deze dag staat in het teken van een bliksembezoek van Henk Krol. Waar en hoe hij precies opduikt is ook voor het bestuur van 50PLUS Groningen en Drenthe een verrassing.

Nadere informatie: 

Wilt u op 4, 6 of 11 maart et ons meereizen? Ruimte zat aan boord! U bent van harte welkom. Stuur wel een sms-je. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan ten Hoove, voorzitter 50PLUS Groningen. Telefoon: 06 100 61 800 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor inhoudelijke informatie over de activiteit op 7 maart kunt u contact opnemen met Geertje Karstens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 06 524 79 765).