• banner_05.jpg
  • Bruggetje.jpg
  • DSC_0385.JPG
  • Groningen.jpeg
  • museum.jpg
  • Publiekgroningen.jpg
  • STAR.jpg
  • StatiomGroningen.png
  • zeehond.jpg

Groningen

KHDV17070048-3

Gedragen door de eensgezinde sfeer en de zonnige omstandigheden is de laatste campagnedag (11 mrt.) "Een rondje door de provincie" wederom succesvol verlopen. Bepakt met 50PLUS-tassen met gadgets en potjes Grunniger mosterd gingen we de straat op om te horen, te uisteren en te voelen. En vooral te praten over zaken die in onze samenleving moeten veranderen.

Hoogezand, Winschoten, Stadskanaal en Veendam stonden op de agenda. Acht man sterk (provinciale bestuursleden en enkele vrijwilligers, waaronder Klaas Hamersma (58) uit Hoogezand -  20e op de kandidatenlijst), gingen onder het motto "blijf van mijn poen af" met passanten in gesprek. 

Eens temeer wordt duidelijk dat veel ouderen vinden dat zij de klappen hebben gekregen van de crisis. Mensen willen ook niet dat de pensioensleeftijd wordt verhoogd. Ze zijn er niet op voorbereid en komen vaak nog uit een generatie dat ze al op jonge leeftijd (sommigen waren pas 15!) zijn gaan werken. Hun arbeidsverleden vinden ze lang genoeg, ze smachten naar het genot van het pensioen. Anders is het doorbuffelen op de knieën naar de eindstreep. Het is goed te horen dat ook deze mensen zich realiseren dat het verhogen van de AOW-leeftijd alleen maar leidt tot meer oudere werklozen en mensen die in de W.A.O. terechtkomen. Hoezo doorwerken? Behalve zij die dat expliciet willen, die keuzevrijheid moet er ook zijn.

Voorzitter Johan ten Hoove wilde maar al te graag de serieuze teneur van gesprekken doorbreken door de nadruk te vestigen op het Groningse mosterpotje: Grof&Pittig. Als wilde hij zeggen: "Zo zijn wij". Niet als mosterd of toetje na de maaltijd, maar vooral als opwarmertje voor meer zetels in de Tweede Kamer. Want met 1 zetel heb je aandacht, maar met 10 wordt er echt naar je geluisterd. Dat wat 50PLUS nodig heeft! 

Ellen, een gaste en enthousiast lid van 50PLUS gaf gehoor aan de oproep deze dag met ons mee te reizen. Ze overhandigde een notitie over een onderzoek dat zij deed naar de voordelen van stoppen met roken dankzij de e-sigaret. De gezondheid vaart er volgens haar wel bij. Op dit onderwerp komen we op een later moment terug! Bedankt voor het gezellige gesprek Ellen! 

Ook Heike bedankt voor de goede zorgen en de catering. 

Slotstuk camagne:

De helicoptertoer van Krol begint om 9.30 uur op de luchthaven van Lelystad en eindigt daar weer om 18.45 uur. De reis gaat via onder meer de Amsterdam Arena, Nieuwegein, Rotterdam, Zwolle, Assen en Groningen Airport Eelde. In Assen zal Henk Krol o.a. spreken met Jan Nieboer van de actiegroep 'Tegenwind' - geen windmolens in de Veenkoloniën. In Eelde heeft hij een gesprek met de directie van Airport Groningen over het belang van het bestaansrecht van dit vliegveld als toegangspoort voor Groningen. 

En dan... de verkiezingen! 

Wij roepen de kiezers op deze dag hun oordeel te geven. Lees het Verkiezingsprogramma nog eens door en laat u overtuigen.

Denkt u ook aan onze noordelijke vertegenwoordiging? (overzicht t/m plaats 21)

11. Theun Wiersma (58) Drachten. Lid hoofdbestuur 50PLUS en hij werkt bij de Friese Vereniging voor Natuurbescherming. Milieu, energie en duurzaamheid.

15. Jan Fonhof (61) Emmen. Belastingexpert. Was secretaris OR Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) en lid landelijke GOR Belastingdienst. Wil zwart geld aanpakken.

20. Klaas Hamersma (58) Hoogezand. Leraar Duits. Specialist taakgericht onderwijs. Was eerder actief bij de beweging van Pim Fortuyn.

21. Harry Siepel (65) Emmen. Manager en oud-raadslid PvdA. Ex-voorzitter FNV-afdeling Valkenswaard. Was 50PLUS-lijsttrekker Drenthe in 2011.